METEO: Județul Neamț sub avertizare Cod Galben. Vin ninsorile și viscolul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 21 februarie, un Cod galben de viscol valabil de mâine în mai multe județe, printre care și Neamț. ANM a emis și o informare meteo de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 14 – 23 februarie, ora 16
Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

PUBLICITATE