METEO: Cum va fi VREMEA până pe 9 februarie

Regimul termic estimat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi unul oscilant, cu perioade în care valorile termice vor fi, la început, în scădere, după care vor urca spre 10, chiar 12 grade.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 27 ianuarie – 9 februarie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Între 27 – 31 ianuarie, media regională a maximelor termice va fi de 5…6 grade, iar în intervalul 1 – 5 februarie va oscila ușor în jurul a 7 grade.

Ulterior, până pe 9 februarie, aceași medie va fi de 4…6 grade.

Temperaturile minime se vor menține, în medie, apropiate de 0 grade, exceptând intervalul 30 ianuarie-1 februarie și ultimele zile ale celor două săptămâni, când media lor se va situa între -3 și -1 grad.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă în unele zile ale primei săptămâni vor fi posibile precipitații slabe

LA MUNTE

În intervalele 27-29 ianuarie și 1-5 februarie, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 1 și 3 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an.

În celelalte zile ale celor două săptămâni, această medie se va menține la valori negative, cele mai reci zile urmând a se înregistra pe 29 și 30 ianuarie.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 și -2 grade,, posibil mai scăzută, în jurul a -8 grade, în intervalele 30 ianuarie – 1 februarie și 7-9 februarie.

Precipitații slabe se pot semnala zilnic, dar vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 27-29 ianuarie și 31 ianuarie-4 februarie, când local vor fi moderate cantitativ.

PUBLICITATE