METEO: Cum va fi VREMEA până pe 9 decembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea se va răci până în jurul datei de 30 noiembrie – 1 decembrie, când temperaturile minime vor ajunge și la -15 grade. Apoi, valorile termice vor creşte ușor, dar tot vor fi mai scăzute decât normalul perioadei, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 26 noiembrie – 9 decembrie 2018, publicată astăzi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  26 noiembrie – 9 decembrie 2018

MOLDOVA

Până la finalul lunii noiembrie, temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Temperaturile maxime vor scădea de la o medie de aproximativ 2 grade la început, până spre -6 grade în ultima zi, iar la cele nocturne, de la o medie de 0 grade, până la -15 grade în 30 noiembrie dimineața, astfel vremea devenind geroasă. În intervalul 01-05 decembrie, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la -5 spre 3 grade, iar cea a minimelor de la -15 grade până la -2 grade. Ulterior, variațiile termice, puțin semnificative, vor fi spre scădere ușoară, în medie până la 2 grade la maxime și -4 grade la minime.

Vor cădea precipitații, în perioadele: 26 – 29 noiembrie, când temporar vor fi mai însemnate cantitativ și 03 – 09 noiembrie, când vor fi în general moderate.

LA MUNTE

La valorile diurne, temperatura aerului va fi în scădere spre -7 grade până în 29 noiembrie, apoi în creștere spre 2 grade până în ziua de 4 decembrie și din nou în scădere, dar ușoară și treptată, până la – 2 grade, la sfârșitul intervalului. Media minimelor va fi în scădere, de la 1 grad în prima dimineață, până la -13 grade în 30 noiembrie, astfel vremea devenind geroasă; în creștere până la -4 grade în data de 4 decembrie, apoi în scădere spre -7 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioadele 26 – 29 noiembrie și 03 – 09 decembrie și local vor fi moderate și însemnate cantitativ.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE