METEO: Cum va fi VREMEA până pe 9 august în regiunea Moldovei și la munte

Regimul termic estimat la nivel naţional, în următoarele două săptămâni va fi caracterizat prin valori termice apropiate de caniculă, mai ales în zonele sudice, sud-estice, vestice şi sud-vestice, dar, pe de altă parte, nu vor lipsi ploile cu caracter de aversă atât spre finalul acestei luni, cât şi în primele zile din august.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 27 IULIE – 09 AUGUST

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară până în data de 29 iulie, când media maximelor termice va fi în creștere de la 32 la 34 de grade.

În intervalul 30 iulie -1 august va fi o răcire semnificativă spre 26 de grade, apoi maximele termice vor crește din nou, spre 30…31 de grade, în medie, pe 3 august.

În continuare, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 31 de grade.

Media minimelor termice va fi de 17…19 grade până pe 30 iulie, apoi, după ce va scădea spre 14 grade pe 2 august va fi în creștere cu 3 grade pe 4 august, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni va fi de 16…17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 30 iulie – 1 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

LA MUNTE

În prima săptămână, media maximelor termice se va situa între 17 și 20 de grade, mai ridicată în jur de 22 de grade pe 29 și 30 iulie, iar a minimelor va fi cuprinsă între 9 și 13 grade.

În cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor menține, în medie, în jurul a 19…20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 8 și 10 grade.

Vor fi posibile averse în fiecare zi ale intervalului de prognoză, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantități local mai însemnate în intervalele 27-28 iulie, 30 iulie -1 august precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

PUBLICITATE