METEO: Cum va fi VREMEA până pe 8 septembrie. Vreme călduroasă, caniculară în unele zone

Vremea se va menţine călduroasă în această săptămână, caniculară în unele zone, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius, în timp ce în perioada 2-8 septembrie 2019 valorile termice vor fi într-o uşoară scădere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  26 august – 8 septembrie 2019

MOLDOVA

Vremea va fi călduroasă în special în prima săptămână, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 32 de grade, în zilele de 26 și 27 august. Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 3 septembrie, spre 29 de grade. În a doua jumătate a celei de-a doua săptămâni, mediile termice diurne vor oscila ușor în jurul valorii de 28 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice se va situa în jurul a 17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să oscileze ușor în jurul a 14 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în intervalul 4-7 septembrie.

LA MUNTE

Media maximelor termice se va menține ușor peste 20 de grade până în data de 29 august. Apoi această medie va scădea ușor, spre 19 de grade pe 1 septembrie. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul valorii medii de 18 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, astfel că media lor se va menține în jurul a 12 grade până pe 31 august. Ulterior ea urmează să scadă ușor și treptat spre o medie de 9 grade la sfârșitul intervalului celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales averse însoțite de descărcări electrice va fi ridicată în intervalele 26-28 august, 30 august-1 septembrie și 4-8 septembrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE