METEO: Cum va fi VREMEA până pe 7 iulie. Vreme călduroasă și ploi

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni că vremea va fi călduroasă, chiar caniculară la mijlocul primei săptămâni, relevă estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  24 iunie – 7 iulie 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi 31…33 de grade. Va urma o scădere termică, ce va determina la sfârșitul lunii iunie o medie în jurul a 24 de grade. Ulterior temperatura aerului va crește din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 28…30 de grade. Media temperaturilor minime va avea o evoluție similară, cea mai ridicată medie va fi de 19 grade, în jurul datei de 28 iunie, iar cea mai mică de 12 grade, în ultima dimineață a lunii iunie și în prima din luna iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare la începutul primei săptămâni și din nou spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

Valorile termice maxime vor avea valori medii în creștere spre 22 de grade până în data de 27 iunie, vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creștere. Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 și 14 grade.

Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE