METEO: Cum va fi VREMEA până pe 7 aprilie. Temperaturi în scădere şi ploi

Regimul termic va fi destul de oscilant în următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi în scădere atât pe timpul zilelor, cât şi al nopţilor, iar ploile vor reveni în majoritatea regiunilor în ultimele zile ale lunii în curs, precum şi după data de 3 aprilie, reiese din prognoza de specialitate, publicată astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  25 martie – 7 aprilie 2019

MOLDOVA

Vremea se va răci, devenind rece în perioada 26 – 29 martie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6…8 grade. După aceast interval vor mai fi alternațe termice, dar tendința generală a temperaturilor maxime va fi de creștere, până spre valori în jur de 14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3…4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2…3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0 grade, apoi va crește ușor, la valori de 3…4 grade.

În prima săptămână sunt prognozate precipitații slabe și pe arii restrânse aproape în fiecare zi, iar în a doua săptămână probabilitatea de apariție a acestora va crește după 3 aprilie.

LA MUNTE

Vremea va deveni rece în perioada 26 – 29 martie, în medie cu valori maxime de numai -2…0 grade și minime de -7…-4 grade, chiar mai scăzute în 28 martie când la nivelul întregului spațiu montan se va înregistra o medie a acestora de -10 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi în creștere ușoară, respectiv medii ale valorilor maxime ce vor atinge 3…4 grade. O evoluție asemănătoare se va înregistra și pentru valorile minime de temperatură, astfel că, de la o medie de -6…-4 grade, până la finalul intervalului se va ajunge la -2…0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în 25 și 26 martie și trecător în perioada 28 – 30 martie. În a doua săptămână, precipitațiile își vor face apariția, cel mai probabil, după 3 aprilie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE