METEO: Cum va fi VREMEA până pe 6 octombrie. Vremea va deveni normală termic pentru aceasta perioadă

Vremea va deveni normală termic pentru aceasta perioadă, cu ușoare variații de la o zi la alta, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 24-27 septembrie dar și în ultima zi a lunii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 23 septembrie – 6 octombrie 2019

MOLDOVA

Deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18…22 de grade, mai rece urmând a fi ziua de 27 septembrie; minimele nocturne vor fi în marea lor majoritate ușor mai mari față de mediile multianuale, în ecartul 8…12 grade.

După o ușoară creștere de temperatură prognozată pentru perioada 28 septembrie – 2 octombrie, este estimată o răcire a vremii spre sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 25-27 septembrie și în data de 30 septembrie.

LA MUNTE

Regimul termic nu va avea variații semnificative pe parcursul primei săptămâni de prognoză și va fi apropiat de cel normal în această perioadă din an; ziua vor fi valori de 8…15 grade, iar pe parcursul nopților temperaturi ușor negative vor fi doar la altitudini de peste 2000 m.

După ușoara încălzire din perioada 29 septembrie – 1 octombrie, sunt estimate temperaturi în scădere către finalul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referință, dar cu precădere în perioada 24-27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE