METEO: Cum va fi VREMEA până pe 6 ianuarie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea se va răci în perioada următoare în majoritatea regiunilor, cele mai reci zile şi nopţi fiind de Crăciun, dar şi în prima săptămână din luna ianuarie 2019, în timp ce la capitolul precipitaţiilor acestea vor fi slabe cantitativ şi îşi vor face apariţia atât în prima săptămână de prognoză, cât şi după 1 ianuarie, reiese din estimările de specialitate, publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru intervalul 24 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  24 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019

MOLDOVA

În prima săptămână, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, maximele se vor situa în medie între 1 și 3 grade, iar minimele între -3 și -1 grad. Excepție va face prima zi de Crăciun și noaptea de 25 spre 26 decembrie când temperaturile vor fi puțin mai scăzute, cele diurne în jur de -1 grad, iar cele nocturne spre -6 grade. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3…-2 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, spre -8…-7 grade.

Precipitații local moderate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitații, slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atât pe timpul zilelor, cât și în cursul nopților. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -10 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în prima zi de Crăciun, iar media minimele se va încadra între -12 și -6 grade, nopțile cele mai reci fiind cele din 25 spre 26 decembrie, 26 spre 27 decembrie, dar și cele din perioada 4-6 ianuarie.

Precipitații însemnate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar temporar și pe arii restrânse și în restul intervalului.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE