METEO: Cum va fi VREMEA până pe 6 decembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 23 NOIEMBRIE – 06 DECEMBRIE 2020

MOLDOVA

Valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 7…8 grade în primele 3 zile ale intervalului, la o medie de 4…5 grade în 28 noiembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După zilele de 29 și 30 noiembrie, când media maximelor va fi în jur de 7 grade, până în ultima zi a celor două săptămâni, această medie va rămâne destul de scăzută și va fi cuprinsă între 2 și 5 grade.

Nopțile vor deveni și ele reci, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de -2…0 grade, ușor mai ridicată, spre 2 grade, doar în 24 noiembrie și în intervalul 30 noiembrie-02 decembrie.

Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar începând cu 29 noiembrie va fi în creștere, astfel încât se pot semnala temporar precipitații slabe, pe arii restrânse.

LA MUNTE

Temperaturile maxime se vor menține în general pozitive în toată perioada celor două săptămâni, cu o medie cuprinsă între 0 și 7 grade, valorile mai mari fiind de așteptat în intervalul 26-28 noiembrie.

Nopțile însă vor fi reci, cu o medie a minimelor termice de -5…-3 grade, ușor mai ridicată, dar tot sub pragul de îngheț, în intervalul 26 noiembrie-01 decembrie.

Până pe 28 noiembrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, dar în intervalul 29 noienbrie-01 decembrie aria precipitațiilor în general slabe va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar ulterior acestea vor avea un caracter temporar și o mai mică extindere.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE