METEO: Cum va fi VREMEA până pe 5 iulie în regiunea Moldovei și la munte

Regimul termic prognozat în România pentru următoarele două săptămâni (22 iunie – 5 iulie) va rămâne unul oscilant, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice, pe arii extinse fiind estimate averse importante cantitativ.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 22 iunie – 5 iulie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Vremea se va încălzi ușor, astfel că maximele vor crește de la medii de 24…25 de grade în intervalul 22 – 24 iunie, spre valori în jurul a 30 de grade în zilele de 29 și 30 iunie.

Ulterior, temperaturile maxime vor scădea astfel că în intervalul 02 – 05 iulie media regională va fi de 26 de grade.

Variațiile temperaturilor minimele vor fi nesemnificative pe parcursul celor două săptâmâni de prognoză, astfel că, în medie, se vor înregistra la scară regională valori cuprinse între 15 și 17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 26 iunie, apoi va crește din nou începând cu data de 01 iulie.

LA MUNTE

Pe tot parcursul celor două săptâmâni de prognoză variațiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 și 18 grade.

În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptâmână de prognoză media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Ulterior, minimele vor crește ușor astfel că în intervalul 29 iunie – 02 iulie se vor înregistra 10…11 grade, în medie, ca apoi acestea să scadă din nou spre medii în jurul a 8 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 03 – 05 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

PUBLICITATE