METEO: Cum va fi VREMEA până pe 5 aprilie

Vremea se încălzeşte din 26 martie, până la valori diurne de 17 grade, iar probabilitatea de precipitaţii va rămâne ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 23 martie – 5 aprilie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Mediile termice regionale vor fi scăzute în primele zile ale prognozei, când se vor înregistra 2…3 grade la valorile maxime și aproximativ -4 grade la cele minime.

Apoi vremea se va încălzi, iar între 27 martie și 5 aprilie regimul termic se va menține constant și se vor înregistra temperaturi maxime diurne de 13…14 grade și minime nocturne de aproximativ 4 grade.

În primele zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, iar după 28 martie vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

LA MUNTE

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în primele nopți, când se vor înregistra temperaturi maxime de -6…-4 grade și minime de -11…-10 grade, în medie.

Apoi regimul termic va fi în creștere treptată, iar între 27 martie și 5 aprilie media maximelor diurne va fi de 4…6 grade, iar a minimelor nocturne de -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 23-25 martie.

În restul intervalului, precipitațiile vor fi prezente la nivel izolat, exceptând datele de 28 martie și 2 – 3 aprilie, când se pot semnala pe arii mai extinse și pot fi local mai importante cantitativ.

PUBLICITATE