METEO: Cum va fi VREMEA până pe 4 noiembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Regimul termic anunţat de către meteorologi, pentru intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie, va fi unul oscilant, cu temperaturi de primăvară în unele zile, dar şi cu scăderi destul de importante ale acestora mai ales la mijlocul perioadei analizate, când vor apărea şi precipitaţiile, relevă prognoza de specialitate, publicată astăzi, 22 octombrie, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  22 octombrie – 4 noiembrie 2018

MOLDOVA

Până în data de 25 octombrie, maximele termice vor fi în scădere de la valori, în medie, de 14…15 grade, la medii în jurul a 10 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire până la sfârșitul primei săptămâni, când media regională a maximelor va fi de 20…21 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile diurne vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 14…15 grade. Mimimele termice, cu ușoare variații, vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, de la medii de 5…7 grade, la valori în jurul a 2 grade, iar până în data de 29 octombrie vor crește din nou până la valori, în medie, de 8…9 grade. În a doua săptămână, temperaturile nocturne vor fi în scădere treptată spre medii regionale în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în jurul datei de 24 octombrie și în zilele de 30 și 31 octombrie.

LA MUNTE

În intervalul 22-25 octombrie vremea se va răci, temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 8 grade la 0 grade, iar media minimelor nocturne va scădea de la 1 grad, spre -6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi până în data de 28 octombrie, maximele diurne vor crește până la medii în jurul a 12 grade, iar minimele nocturne până spre 5 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere ușoară de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul intervalului, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade, iar a minimelor va fi de 1…2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare în intervalul 22-25 octombrie, precum și în cea de a doua săptămână, mai ales în zilele de 29,30 și 31 octombrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE