METEO: Cum va fi VREMEA până pe 4 august. Vremea se va răci în această săptămână

Vremea se va răci în această săptămână în majoritatea regiunilor ţării, însă în ultimele zile din iulie şi primele din august valorile termice vor urca în unele zone până la maxime de 34 de grade Celsius, iar ploile de scurtă durată vor fi prezente pe toată perioada de prognoză, respectiv 22 iulie – 4 august 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  22 iulie – 4 august 2019

MOLDOVA

Vremea se va răci, iar în cea de a doua zi va deveni răcoroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 24 de grade. Va urma un proces, în general, de încălzire, până la începutul lunii august, când temperaturile maxime vor atinge în medie 31 de grade. În ultimele zile de prognoză nu vor mai fi variații termice importante. Temperaturile minime vor scădea și ele de la o medie de 17 grade în primele două zile, până la 14 grade în data de 24 iulie. Va urma o perioadă de încălzire, până la începutul lunii august, când media minimelor termice va ajunge la 18 grade, apoi va scădea foarte puțin, cu aproximativ 1 grad.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai intense în primele zile și din nou la începutul celei de a doua săptămâni.

LA MUNTE

În prima săptămână media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade, iar a minimelor între 8 și 12 grade. În cea de a doua săptămână variațiile termice vor fi nesemnificative, media maximelor se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar a minimelor în jurul a 12 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse și mai intense se vor semnala în primele zile de prognoză, precum și în cea de a doua săptămână.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE