Meteo: Cum va fi VREMEA până pe 31 martie. Temperaturile vor scădea semnificativ

Temperaturile vor scădea semnificativ la nivelul întregii ţări în perioada 19-21 martie şi vor apărea şi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, potrivit prognozei de specialitate pentru perioada 18 – 31 martie, publicată astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  18 – 31 martie 2019

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, astfel că mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 8 – 10 grade în data de 20 martie, pornind de la 20 – 21 de grade. După această dată şi până la finalul intervalului nu vor mai fi variaţii notabile, iar mediile maximelor se vor situa între 6 şi 10 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 0 şi 4 grade, în prima săptămână, cu uşoare creşteri şi scăderi, iar în a doua săptămână se vor menţine în general scăzute, cu valori între -2 şi 0 grade.

Precipitaţiile vor fi, în general, puţine şi slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie va fi mai ridicată în intervalul 25 – 31 martie.

LA MUNTE

Vremea se va răci semnificativ în primele zile de prognoză, respectiv până în data de 20 martie, când se vor atinge valori medii ale temperaturilor maxime de zero grade, în condiţiile în care săptămâna va debuta cu valori de 10 grade. În intervalul 21 – 31 martie valorile maxime vor oscila uşor între -2 şi 2 grade. Minimele vor fi în continuă scădere, bruscă în primele nopţi, de la medii de 2 grade până la -6 grade, în data de 21 martie, apoi uşoară, spre valori de -8 grade.

Se vor semnala precipitaţii temporare, cu o probabilitate mai mare în intervalele 18 – 21 martie şi 24 – 31 martie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE