METEO: Cum va fi VREMEA până pe 30 mai în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 17 – 30 MAI 2021

MOLDOVA

În prima săptămână, zilele caracterizate de o vreme normală termic şi local chiar mai caldă decât în mod obişnuit (cu maxime de 20…25 de grade) vor alterna cu zile mai răcoroase când, mediat regional, la amiază vor fi temperaturi de 18…21 de grade; minimele termice vor fi în general de 8…12 grade, cu valori mai mici în unele nopţi în nordul regiunii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică un regim termic în general peste cel caracteristic perioadei, cu valori diurne de 22…26 de grade şi nocturne de 10…14 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 17-19 mai, iar în restul intervalului de referinţă, pe arii restrânse, mai ales în nordul regiunii şi în zona subcarpatică, se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică.

LA MUNTE

Până la finalul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 6…12 grade şi ale minimelor de 0…6 grade, cu valori uşor negative la altitudini mari.

Încălzirea vremii estimată după data de 23 mai va determina valori termice apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai 8…16 grade cele diurne şi 2…8 grade cele nocturne.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar în special în prima săptămână când instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra local cantităţi de apă însemnate.

În primele zile, la altitudini în general de peste 1800 m, vor fi şi averse de lapoviţă sau ninsoare.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE