METEO: Cum va fi VREMEA până pe 30 iunie. Vreme toridă și manisfestări de instabilitate

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (17 – 30 iunie) o vreme toridă, dar și manisfestări de instabilitate: Temperaturile vor atinge 32 grade Celsius, dar se vor semnala furtuni și descărcări electrice.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  17 – 30 iunie 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Până în data de 26 iunie, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade, astfel încât vremea va fi călduroasă, însă cu o ușoară răcire în data de 18 iunie, când maxima termică va fi, în medie, de 29 de grade. Din 27 iunie, temperatura aerului va marca o scădere, spre valori termice diurne, în medie la nivelul întregii regiuni, de 28 de grade, ce se estimează a se înregistra în ultima zi a intervalului de prognoză. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variații semnificative până în data de 26 iunie și se vor situa în jurul valorii de 19 grade, apoi vor scădea ușor spre 16 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a intervalului de referință.

LA MUNTE

Regimul termic diurn nu va avea variații semnificative, astfel încât media temperaturilor maxime, pe tot parcursul celor două săptămâni, se va situa între 18 și 21 de grade. Media minimelor nocturne va avea o evoluție asemănătoare și se va încadra între 10 și 13 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE