METEO: Cum va fi VREMEA până pe 3 octombrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 20 SEPTEMBRIE – 03 OCTOMBRIE 2021

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va scădea până în data de 22 septembrie, când se va situa în jurul valorii de 13 grade, apoi va crește, astfel că la sfârșitul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua săptămâni va atinge 20…21 de grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ultimele zile de prognoză va începe să scadă ușor și treptat. Media minimelor termice va coborî de la 8 grade în prima dimineață, până spre 5 grade în dimineața zilei de 24 septembrie.

Ulterior va crește, astfel că în intervalul 25-29 septembrie va avea valori între 9 și 11 grade. Tendința pentru ultimele zile de prognoză este de ușoară răcorire.

Vor fi intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie și din nou după data de 27 septembrie.

LA MUNTE

Vremea va fi rece până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 și 10 grade, iar a minimelor între -2 și 3 grade.

Va urma o încălzire de aproximativ 4…5 grade până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative.

Pe alocuri vor fi precipitații aproape în fiecare zi. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1500, trecător vor fi posibile și ninsori slabe.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE