METEO: Cum va fi VREMEA până pe 3 noiembrie

Vremea va rămâne caldă în această săptămână, în majoritatea regiunilor, cu temperaturi medii diurne de 26 de grade Celsius, însă începând cu data de 27 octombrie, valorile vor scădea cu până la 10 grade, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 21 octombrie – 3 noiembrie 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Până pe 26 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 21…22 de grade, în medie.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 28 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, valoare ce se va menține până la sfâșitul intervalului de prognoză.

Până în jurul datei de 27 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 9 grade.

Ulterior, minimele vor coborî spre o medie de 1 grad pe 30 octombrie, ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

LA MUNTE

În perioada 21 – 26 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deși de la o zi la alta vor exista mici variații, maximele urmând astfel a se încadra între 17 și 19 grade, în medie.

Ulterior, răcirea vremii va determina înregistrarea unor maxime sub cele normale, acestea situându-se între 2 și 4 grade, în medie, în ultimele 5 zile de prognoză.

Până în jurul datei de 27 octombrie nu vor fi variații notabile în ceea ce privește parcursul minimelor, urmând astfel a se înregistra valori de 7….9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea astfel încât spre sfârșitul intervalului media lor va coborî sub pragul de îngheț.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie și lapoviță va fi în creștere în intervalul 27 octombrie – 3 noiembrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE