Meteo: Cum va fi VREMEA până pe 3 martie. Vremea se schimbă radical

Vremea va continua să fie schimbătoare, cu perioade în care temperaturile maxime vor ajunge la 14 grade Celsius, dar şi cu intervale în care valorile termice vor scădea considerabil, chiar şi sub zero grade Celsius arată prognoza de specialitate, valabilă pentru următoarele două săptămâni (18 februarie – 3 martie), publicată astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  18 februarie – 3 martie 2019

MOLDOVA

În primele trei zile vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10…11 grade, urmând ca în a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori apropiate de pragul de îngheț în zilele de 22, 23 și 24 februarie. În a două săptămână valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie, în medie, între 4 și 7 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -3 și 0 grade, exceptând nopțile din 23 și 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -7 grade.

Vor fi precipitații slabe în data de 21 februarie, dar local și în zilele de 21 și 23 februarie, precum și în unele zile ale intervalului 24 februarie – 3 martie.

LA MUNTE

Pe parcursul primei săptămâni, vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 6 grade pe 18 februarie până la -9 grade în ziua de 22 februarie. Media temperaturilor minime va scădea, de asemenea, de la -2 grade pe 18 februarie până la -12 grade în intervalul 23-24 februarie. În perioada 25 februarie-3 martie, tendința va fi în general de creștere, cu medii ale temperaturilor maxime între -4 și -2 grade, iar a celor minime, în general, între -11 și -5 grade.

Începînd cu 20 februarie, vor fi precipitații, mai ales ninsori, aproape în fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalele 21-23 februarie și 26 februarie-3 martie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE