METEO: Cum va fi VREMEA până pe 3 februarie

Vremea se va încălzi în următoarele zile în majoritatea regiunilor ţării, maximele urmând să atingă valori de 12 grade Celsius, în zona Dobrogei, însă începând de săptămâna viitoare temperaturile de peste zi vor scădea la jumătate, iar probabilitatea a apariţie a precipitaţiilor va creşte în special după 25 ianuarie.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 20 ianuarie – 3 februarie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

În intervalul 20 – 25 ianuarie media temperaturilor maxime va avea variații în general între 2 și 9 grade, iar a minimelor între -5 și -1 grad.

Ulterior, până spre sfârșitul lunii ianuarie, valorile maxime de temperatură vor fi în medie de 9…11 grade, în timp ce media minimelor va fi între -1…2 grade, apoi se va răci treptat, astfel încât la finalul perioadei de prognoză media maximelor se va apropia de 3 grade, iar a minimelor de -2…-4 grade.

Doar trecător și pe suprafețe mici vor fi posibile precipitații slabe, mai ales după data de 29 ianuarie.

LA MUNTE

Perioada cu cele mai ridicate temperaturi va fi între 25 și 30 ianuarie, când media maximelor se va situa între 3 și 5 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade.

În restul intervalului vor fi maxime a căror medie regională va avea valori între -6 și 1 grad, iar media minimelor va fi între -12 și -6 gade.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, pe suprafețe mici în prima săptămână și local în cea de a doua.

PUBLICITATE