METEO: Cum va fi VREMEA până pe 29 septembrie. Vremea se va răci de mâine

Articolul continuă după anunț

În prima zi a acestei săptămâni, vremea va fi caldă, apoi se va răci brusc. Spre sfârşitul lunii, temperatura aerului va crește din nou până spre 26 – 27 de grade Celsius.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 16 – 29 septembrie 2019

MOLDOVA

În prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade.

În următoarele patru zile va urma o răcire notabilă, astfel că media maximelor termice va ajunge la valori de 16…17 grade, în jurul datei de 21 septembrie.

După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, până la o medie regională a valorilor maxime de 21…25 de grade.

Tendința va fi asemănătoare și pentru valorile minime de temperatură. În primele două nopți media minimelor termice va fi de 11…13 grade.

Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea, astfel încât până în data de 22 septembrie să se înregistreze 5…6 grade, iar până la sfârșitul intervalului de referință se estimează o creștere, spre medii regionale de 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-21 septembrie.

LA MUNTE

Regimul termic va marca o scădere de la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 17 grade în prima zi de prognoză, până spre 6 grade în data de 20 septembrie, apoi va urma o creștere treptată până în 24 septembrie, spre o medie diurnă de 16 grade, valoare ce se va menține până spre sfârșitul lunii septembrie.

Media temperaturilor minime va fi de 8 grade în prima zi, va scădea apoi până la -2 grade în 21 septembrie, urmând o creștere, spre 7 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 17-19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE

Pe cine ați vota, astăzi, la Primăria Piatra-Neamț?

View Results

Loading ... Loading ...