METEO: Cum va fi VREMEA până pe 29 martie

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni o vreme schimbătoare în aproape toată ţara, cu medii ale valorii termice diurne de 17-18 grade, dar şi cu scăderi cu până la zece grade Celsius în anumite intervale, în timp ce probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 20 martie

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 16 – 29 martie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va crește până în jurul a 15 grade pe 19 și 20 martie, apoi va scădea accentuat spre o medie regională de 3 grade pe 23 martie, iar în următoarea perioadă va crește de la o zi la alta, atingând aproximativ 10 grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni.

Minimele termice vor fi și ele în creștere în primele zile, spre 5 grade pe 19 și 20 martie, apoi vor scădea spre -4 grade la începutul celei de a doua săptămâni, urmând ca ulterior să crească ușor și treptat, atingând 0 grade la finalul intervalului de prognoză.

În primele zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă, dar va crește pe 20, 21 și 22 martie, când precipitațiile vor fi posibile la nivel local, iar apoi, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, doar izolat.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va fi în creștere până în data de 20 martie, de la valori în jurul a 2 grade, la 6…7 grade. Apoi, până pe 23 martie, vremea se va răci, iar media maximelor va fi negativă și se va situa în jurul a -4 grade.

După această dată, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și în ultima zi a intervalului se vor înregistra maxime, în medie, de 1…2 grade.

Valorile nocturne vor avea același parcurs și astfel, până în data de 21 martie acestea vor crește de la valori medii de -10…-9 grade, la -2…-1 grad. Până în 24 martie se va înregistra o scădere a mediilor nocturne spre -10 grade.

Apoi, treptat, valorile minime vor crește din nou până la sfârșitul intervalului, când se vor înregistra, în medie, -7…-6 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 21-24 martie.

În restul intervalului, precipitațiile vor fi prezente cu totul izolat și trecător, cu probabilitate mai mare în a doua jumătate a intervalului de prognoză.

PUBLICITATE