METEO: Cum va fi VREMEA până pe 28 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea va fi în general apropiată de normalul pentru această perioadă în această săptămână, însă, începând din acest weekend, temperaturile vor scădea, iar şansele de apariţie a precipitaţiilor vor fi destul de mari în toate regiunile, conform prognozei pentru intervalul 15-28 octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, astăzi, 15 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  15 – 28 octombrie 2018

MOLDOVA

În primele 3 zile vremea va fi caldă, apoi va avea loc un proces de răcire ce va dura până în data de 23 octombrie, după care regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ. În medie pe regiune, în perioada 15-17 octombrie vor fi temperaturi maxime de 23…24 de grade, apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, acestea vor scădea până la 13…14 grade. Temperaturile minime vor fi în general în creștere pe parcursul primei săptămâni când vor avea valorii medii cuprinse între 6 și 9 grade, după care vor scădea spre 4…5 grade, în medie.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23-28 octombrie.

LA MUNTE

În intervalul 15 – 18 octombrie temperatura medie diurnă va fi de 14…15 grade. Ulterior acestui interval, vremea va intra într-un proces de răcire treptată ce va conduce la scăderea maximelor spre 6 grade, în medie, în data de 24 octombrie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile nu vor fi semnificative. Minimele vor crește ușor și treptat până spre medii de 5…6 grade în data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade în prima zi a intervalului de prognoză. Apoi vremea se va răci treptat până spre valori medii de -2..0 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 20-28 octombrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE