METEO: Cum va fi VREMEA până pe 28 februarie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 15 – 28 FEBRUARIE

MOLDOVA

Prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece, cu variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16, 17, 19 și 20 februarie, când local va fi ger.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va fi de -6….-4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

LA MUNTE

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10…-8 grade și cu nopți geroase, valori nocturne medii de -16…-14 grade.

Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2…4 grade și minime în medie de -4…-2 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade.

Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE