METEO: Cum va fi VREMEA până pe 26 noiembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Valorile medii termice, atât diurne, cât şi nocturne, vor fi pe un trend descendent în următoarele două săptămâni, în majoritatea regiunilor. După data de 18 noiembrie, şansele de ploaie devin din ce în ce mai mari, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 12 – 26 noiembrie 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  12 – 26 noiembrie 2018

MOLDOVA

În prima zi, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 11 grade, însă ulterior vremea se va răci, astfel că la finalul primei săptămâni media regională se va situa sub normalul perioadei și nu va mai depăși 5 grade. În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 1…2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. În ceea ce privește minimele termice, tendința generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2…4 grade, până spre valori negative în jur de -3 grade, începând din 21 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-22 noiembrie, iar în rest, acestea vor fi doar slabe și trecătoare.

LA MUNTE

În primele două zile ale intervalului vremea se va menține caldă pentru această perioadă, cu maxime în medie de 8…10 grade și minime pozitive, în jur de 2 grade. Răcirea estimată pentru perioada 14-18 noiembrie va aduce regimul termic în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de 1…2 grade și minime ce vor coborî spre o medie de -4…-5 grade. În a doua jumătate a intervalului vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime ce vor oscila, în medie, între -4 și -2 grade și minime la nivelul zonei montane în jur de -8 grade.

Vor fi precipitații slabe în zilele de 14 și 15 noiembrie și după data de 18 noiembrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE