METEO: Cum va fi VREMEA până pe 26 mai. Începe să se încălzească

Vremea va intra într-un proces de încălzire pe durata următoarelor două săptămâni, însă instabilitatea atmosferică rămâne ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu precipitaţii ce îşi vor face apariţia mai ales după 14 – 15 mai în majoritatea zonelor, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  13 – 26 mai 2019

MOLDOVA

Pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative și, astfel, media regională a acestora va fi de 22…24 de grade. Minimele termice vor avea tendința de creștere ușoară în prima săptămână, apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 10…12 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi îndeosebi în prima săptămână, iar cantități de apă mai însemnate vor fi posibile în intervalul 16-19 mai.

LA MUNTE

Temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11…13 grade, iar în cea de-a doua, de 13…15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în ușoară creștere, va fi de 6…7 grade.

Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE