METEO: Cum va fi VREMEA până pe 26 decembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 13 – 26 DECEMBRIE 2021

MOLDOVA

Variațiile termice, până în jurul datei de 17 decembrie, vor fi nesemnificative, iar în medie, maximele termice vor oscila între 1 și 4 grade, iar minimele între -2 și 1 grad.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire continuu și astfel, valorile diurne vor coborî spre medii de -2 grade, iar cele din cursul nopților spre -7…-6 grade.

Vor fi condiții pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 16 și 18 decembrie.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va avea valori negative pe întreg parcursul intervalului. Astfel, în primele zile nu se vor înregistra variații semnificative și se vor atinge valori de -4…-2 grade, însă ulterior tendința va fi de scădere continuă spre -8…-6 grade în cea de-a două săptămână de prognoză.

În primele nopți, media valorilor termice nocturne va avea mici oscilații și se va situa în jurul a -7 grade, însă ulterior va fi în scădere spre valori de -13…-12 grade spre finalul intervalului.

Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi și în intervalul 16-19 decembrie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE