METEO: Cum va fi VREMEA până pe 26 aprilie

O răcire accentuată a vremii se va semnala în următoarele zile la nivel naţional, însă după data de 16 aprilie temperaturile vor reveni la valori normale pentru această perioadă, în timp ce precipitaţiile vor apărea cu mai mare probabilitate pe data de 14 aprilie, precum şi după 20 aprilie

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 13 – 26 aprilie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

În perioada 14-15 aprilie valorile termice vor scădea accentuat, la început în nordul şi în centrul regiunii, apoi şi în sud, vremea devenind mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an; în medie, maximele vor fi de 9…14 grade, iar minimle de -2…3 grade.

Apoi vremea se va încălzi apreciabil, valorile diurne vor ajunge, în data de 17 aprilie, la o medie de 20…22 de grade, iar cele nocturne de 3…8 grade.

Ulterior, temperaturile vor scădea uşor, dar în general se vor menţine până la finalul intervalului de referinţă apropiate de cele caracteristice în a doua jumătate a lunii aprilie, cu maxime de 14…17 grade şi minime de 2…7 grade.

În data de 14 aprilie, pe arii extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, iar în zona subcarpatică trecător şi lapoviţă sau ninsoare.

Ploi slabe, pe spaţii mici vor fi şi în jurul datei de 18 aprilie, iar în cea de-a doua săptămână estimările prognostice indică o probabilitate relativ ridicată de ploaie.

LA MUNTE

Vremea va fi rece în perioada 14-15 aprilie, cu valori termice de 0…5 grade ziua şi -9…-2 grade noaptea.

În celelalte zile ale primei săptămâni vremea va fi relativ caldă, cu maxime ale temperaturii aerului de 6…12 grade şi minime de -3…2 grade, în medie.

Pentru a doua parte a intervalului de referinţă estimările indică un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii aprilie, respectiv valori negative noaptea şi între 4 şi 8 grade ziua.

În jurul datei de 14 aprilie precipitaţiile, predominant ninsori, vor fi frecvente şi moderate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 20 aprilie.

PUBLICITATE