METEO: Cum va fi VREMEA până pe 25 august. Canicula va alterna cu perioade de răcire

Perioadele caniculare vor alterna cu intervale în care valorile termice diurne vor scădea cu peste zece grade Celsius, la nivel naţional, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată între 14 şi 17 august, respectiv după 20 august, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  12 – 25 august 2019

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 35 de grade, apoi vremea se va răci notabil, urmând ca în data de 15 august media regională să nu mai depășească 24 de grade. Ulterior, temperaturile maxime vor crește treptat până spre 32 de grade, în data de 20 august, apoi vor scădea din nou până la valori medii în jurul a 26 de grade în data de 25 august. Media minimelor va scădea de la 19…20 grade, la începutul intervalului, spre 14 grade, în medie, în data de 18 august, vor crește apoi ușor până spre 16…17 grade în 21 august, pentru ca ulterior, o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea a 14 grade în data de 25 august.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 17 august, apoi din nou după data de 20 august.

LA MUNTE

Temperaturile maxime vor scădea de la valori medii în jurul a 26 de grade la începutul intervalului, spre 16 grade în data de 16 august, apoi vor crește ușor până spre 21 de grade în data de 20 august, pentru ca ulterior o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea unor maxime în jurul a 21 de grade pe tot parcursul intervaului 21 -25 august. În ceea ce privește parcursul minimelor, acestea vor scădea de la medii de 15…16 grade în primele zile ale intervalului, spre 8 grade în data de 18 august, apoi vor crește ușor spre medii în jurul a 12 grade în data de 20 august. Ulterior, vremea se va răcori din nou, urmând ca, în medie, până la sfârșitul intervalului să nu se mai depășească 8…9 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 17 august, apoi după data de 20 august.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE