METEO: Cum va fi VREMEA până pe 24 octombrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 11 – 24 OCTOMBRIE 2021

MOLDOVA

Până în jurul datei de 18 octombrie, vremea se va menține mult mai rece decât în mod obișnuit cu o medie regională a temperaturilor maxime de 12…13 grade.

Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât în perioada 21-24 octombrie media valorilor diurne va tinde spre 16…18 grade.

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de-a lungul întregului interval și se vor situa în jurul valorilor normale, în general între 2 și 6 grade.

În prima săptămână, temporar va ploua în general slab cantitativ, pe arii mai extinse în zilele de 12, 15 și 16 octombrie, în timp ce în cea de-a doua săptămână ploi slabe, vor fi posibile doar pe arii restrânse.

LA MUNTE

În mare parte a intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, astfel temperaturile maxime se vor situa în medie între 2 și 5 grade, iar cele minime în general între -3 și 0 grade.

O ușoară încălzire a vremii este posibilă în perioada 20-24 octombrie, când media maximelor va tinde spre 7…8 grade, iar cea a minimelor spre 1…2 grade.

În prima săptămână, temporar vor fi precipitații moderate sau local chiar însemnate cantitativ îndeosebi în zilele de 12, 14 și 15 octombrie, predominant sub formă de ninsoare pe creste, în timp ce la altitudini mai joase se vor semnala ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsori.

După data de 17 octombrie, doar pe arii restrânse va mai ploua slab cantitativ.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI