METEO: Cum va fi VREMEA până pe 24 noiembrie

Valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, mercurul din termometre urmând să atingă chiar şi 20 de grade Celsius pe durata următoarelor două săptămâni (11 – 24 noiembrie), în timp ce ploile anunţate vor fi, în general, slabe, cu caracter local.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 11 – 24 noiembrie 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în luna noiembrie.

Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 12 și 17 grade.

Exceptând noaptea de 11/12 noiembrie, care va fi mai rece, abaterile pozitive ale valorilor nocturne față de normalul perioadei vor fi semnificative, minimele urmând a se încadra între 6 și 10 grade, mediat regional.

Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere de temperatură, determinând valori apropiate și posibil chiar ușor peste cele climatologic specifice.

Regimul pluviometric se va menține deficitar.

Ploi în general slabe, cu caracter local, se vor semnala în jurul datei de 14 noiembrie și posibil după 20 noiembrie.

LA MUNTE

Vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în luna noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului, cu valori pozitive de temperatură atât ziua, cât și noaptea.

Astfel, vor fi valori, în medie, de 5…10 grade ziua și 1…6 grade noaptea.

Excepție vor face crestele de peste 1800 m altitudine, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheț în dimineața de 12 noiembrie.

După data de 21 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor deveni apropiate sau se vor situa încă ușor peste cele climatologic specifice perioadei.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 13-14 noiembrie și după data de 20 noiembrie

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE