METEO: Cum va fi VREMEA până pe 23 mai în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 10 – 23 MAI 2021

MOLDOVA

În primele două zile vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Până în data de 13 mai valorile termice vor fi în scădere cu 5…6 grade, apoi vor crește din nou, astfel încât, la sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză și la începutul celei de a doua, temperaturile maxime vor atinge, în medie, 24…25 de grade.

În zilele care vor urma, regimul termic diurn se va menține constant, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic.

Temperaturile minime vor fi în creștere până în jurul datei de 17 mai, când se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza regimul termic nocturn până la finalul intervalului de prognoză.

Ploi slabe, pe arii restrânse, se pot semnala aproape în fiecare zi, începând cu data de 12 mai.

LA MUNTE

Intervalul va debuta cu temperaturi diurne în creștere, până la valori medii de 15 grade. În intervalul 11-13 mai, temperaturile maxime vor marca o scădere, spre 9…10 grade, în medie.

După data de 14 mai, valorile maxime vor crește și, până la sfârșitul intervalului, deși vor mai fi ușoare variații, media acestora se va menține la 13…15 grade.

Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămani, iar media acestora se va situa între 3 și 7 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 16-19 mai.

Probabilitatea pentru averse, posibil însemnate cantitativ, se va menține ridicată după data de 12 mai. Pe crestele montane înalte vor mai fi posibile precipitații mixte.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE