METEO: Cum va fi VREMEA până pe 23 iunie. O încălzire accentuată a vremii

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (10 – 23 iunie) o încălzire accentuată a vremii şi, implicit, valori termice maxime de 32 – 34 de grade, în unele regiuni, însă fenomenul de instabilitate atmosferică va continua să se manifeste aproape zilnic.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  10 – 24 iunie 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză se va încălzi treptat, astfel că temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 28 și 32 de grade. În intervalul 16 – 19 iunie se va răci, iar mediile maximelor vor ajunge la valori de 28 de grade și se vor menține așa până la finalul intervalului. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variații semnificative în prima jumătate a intervalului, se vor situa în jurul a 17 grade, apoi vor scădea ușor spre 15…16 grade.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ in intervalul 17-20 iunie.

LA MUNTE

În prima săptămână vremea se va încălzi, astfel că în weekend media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 11…13 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea foarte ușor, cu medii de 1…2 grade față de intervalul anterior atât la maxime cât și la minime.

Temporar vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE