METEO: Cum va fi VREMEA până pe 21 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea va fi în general apropiată de normalul pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, iar probabilitatea de ploaie va redusă, conform prognozei pentru intervalul 8-21 octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, astăzi, 8 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  8 – 21 octombrie 2018

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului, pe fondul vremii în general frumoase, valorile termice diurne se vor încadra într-un normal al perioadei, cu medii în jur de 21 de grade în intervalul 8 – 12 octombrie, iar între 13 și 16 octombrie o scădere treptată, spre 18 grade, medie ce se va menține cu mici variații, până la finalul intervalului. Minimele termice vor crește spre o medie de 9…10 grade până pe 12 octombrie, în intervalul 13 – 16 octombrie aceasta va scăda până la 5…6 grade, dar ulterior se preconizează o creștere de 2 grade.
Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariție a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată.

LA MUNTE

Vremea frumoasă va persista în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză. Maximele termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile, cu medii de 14 grade, vor marca o scădere ușoară în intervalul 11 – 16 octombrie, la medii de 12 grade, și o nouă scădere ulterior, spre 10 grade. Minimele vor fi în scădere, de la 6 la 4 grade, medii ce se vor înregistra în jurul datei de 12 octombrie, apoi nu vor mai avea variații semnificative.
Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 16 – 21 octombrie, iar până atunci cu totul izolat și trecător vor fi ploi slabe.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE