METEO: Cum va fi VREMEA până pe 21 iunie

Vremea va fi caldă în toată ţara în următoarele două săptămâni, cu maxime termice care vor atinge 30 de grade în Muntenia şi Moldova, însă de la jumătatea acestei săptămâni creşte instabilitatea atmosferică în majoritatea regiunilor.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 8 – 21 iunie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

În primele patru zile vremea va fi caldă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 30 de grade.

Ulterior, pe fondul generalizării instabilității atmosferice, se estimează o scădere ușoară de temperatură spre o medie regională de 27…28 de grade.

Media temperaturilor minime va fi în creștere ușoară, de la 14 grade în prima dimineață, spre 17 grade la finalul primei săptămâni, iar pentru a doua săptămână media acestora va fi de 15…16 grade.

Instabilitate atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în intervalul 11 – 16 iunie.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi aproapiate de mediile multianuale specifice pentru luna iunie. La nivelul zonei, nu vor fi variații semnificative de la o zi la alta, astfel temperaturile maxime vor fi în general de 16…18 grade, iar media minimelor relativ constantă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai ales în intervalul 9 – 17 iunie, când ploile vor fi pe arii extinse și însemnate cantitativ.

PUBLICITATE