METEO: Cum va fi VREMEA până pe 21 iulie. Vremea va deveni răcoroasă

Regimul termic va reveni la normal pentru această perioadă din calendar în majoritatea regiunilor, valorile termice maxime urmând să oscileze, la un moment dat, între 29 şi 32 de grade, în timp ce fenomenele de instabilitate atmosferică îşi vor face apariţia aproape zilnic, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 8 – 21 iulie.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  8 – 21 iulie 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

Pe fondul răcorii vremii din intervalul 8-11 iulie, media regională a temperaturilor maxime va scădea spre 23 de grade, iar între 12 și 17 iulie va oscila în jurul valorii de 25 de grade. În intervalul 18-21 iulie vremea se va încălzi, până la valori maxime, în medie, de 30 de grade. Media temperaturilor minime va urma o evoluție aproape similară, astfel încât cea mai scăzută medie, de 11 grade, se va înregistra în intervalul 10 – 13 iulie, iar valorile mai ridicate, spre 15…16 grade, se vor semnala la începutul și la sfârșitul intervalului celor două săptămâni.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului) va fi mai mare în intervalul 13-16 iulie.

LA MUNTE

În intervalul 8 – 10 iulie, media regională a temperaturilor maxime va scădea de la 17 la 13 grade, iar în intervalul 11 – 17 iulie această medie va oscila în jurul a 14 de grade, urmând ca între 18 – 21 iulie, pe fondul încălzirii vremii, să ajungă la 19 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, în medie, până spre 11 grade pe 12 iulie, apoi în intervalul 13 – 21 iulie, cu mici variații, media se va situa în jurul a 13 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului) va fi mai mare în intervalele 8-11 și 13-17 iulie

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE