METEO: Cum va fi VREMEA până pe 20 septembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 7 – 20 SEPTEMBRIE 2020

MOLDOVA

Vremea va fi călduroasă în prima zi, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 30 de grade, apoi se va răcori în data de 08 septembrie, spre o medie de 23 de grade, urmând o nouă încălzire a vremii, spre maxime de 29 de grade, în data de 10 septembrie.

Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea, spre medii ale maximelor de 25 de grade în data de 11 septembrie, apoi va crește spre valori în jurul a 28 de grade în data de 13 septembrie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză valorile termice diurne nu vor mai depăși 22..24 de grade, mediat regional.

Media minimelor termice va fi de 15 grade în primele două nopți, apoi temperatura aerului va scădea spre medii ale minimelor de 11 grade, în data de 09 septembrie, apoi va crește ușor spre 14…15 grade, în intervalul 11-15 septembrie.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, tendința valorilor termice nocturne va fi de scădere ușoară, astfel încât cele mai coborâte minime se estimează a se înregistra în ultimele zile, când media minimelor se va situa în jurul a 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului de prognoză.

LA MUNTE

Regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni.

Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20 de grade, în prima zi, spre 14 grade la sfârșitul intervalului, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10 grade în primele 2 nopți, până la 6 grade în ultima noapte.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 07 și 08 septembrie și din nou în intervalele 14-16 septembrie, respectiv 18-20 septembrie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI