METEO: Cum va fi VREMEA până pe 20 iunie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 7 – 20 IUNIE 2021

MOLDOVA

Până la sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade, iar cea a minimelor de 10…11 grade.

În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2…3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie.

Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe își pot face apariția în unele zile ale intervalului de referință, îndeosebi în zona deluroasă.

LA MUNTE

În cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic și în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15…17 grade și ale celor minime de 6…8 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse.

În intervalul răcoros 13-15 iunie, care se estimează că va face excepție de la această evoluție, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ 2 grade.

Vor fi zilnic fenomene specifice instabilității atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoțite de frecvente descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de apariție în toate masivele în intervalul 10-14 iunie și în unele zile din a doua parte a intervalului de referință.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI