METEO: Cum va fi VREMEA până pe 20 ianuarie. Temperaturi scăzute şi precipitaţii trecătoare

Vremea se va menţine rece în majoritatea regiunilor, cu valori termice ce vor oscila între zero şi -5 grade pe durata zilelor, respectiv între zero şi -14 grade pe timpul nopţilor, iar precipitaţiile se vor semnala, în general, pe spaţii mici şi trecător după data de 8 ianuarie, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 7 – 20 ianuarie 2019, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  7 – 20 ianuarie 2019

MOLDOVA

Vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a -4 grade, dar în data de 9 ianuarie acestea vor fi în creștere spre medii de 0 grade. Apoi, până pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de -4 grade. În perioada 12 – 17 ianuarie, media maximelor se va situa în jurul valorii de 0 grade, cu o ușoară tendință de creștere în ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1…2 grade. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -8 și -4 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 ianuarie, când acestea vor tinde spre pragul de ger, o medie în jurul a -10 grade.

În zilele 9 și 10 ianuarie, vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar izolat și trecător.

LA MUNTE

Pe parcursul zilelor vremea va fi rece, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între -8 și -4 grade, exceptând zilele de 7 și 8 ianuarie, când media va fi de -12…-10 grade, precum și ultimele zile, când se vor înregistra valori termice diurne în medie în jurul a -2 grade. Majoritatea nopților vor fi geroase, cu medii ale minimelor ce vor oscila între -12 și -8 grade, mai puțin noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când media va tinde spre -16 grade.

Temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 9 – 15 ianuarie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 
PUBLICITATE