METEO: Cum va fi VREMEA până pe 2 decembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptâmâni va fi unul rece în general, însă va exista un episod de încălzire cu temperaturi maxime de până la 10 grade Celsius în perioada 24 – 27 noiembrie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 19 noiembrie – 2 decembrie 2018, publicată astăzi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  19 noiembrie – 2 decembrie 2018

MOLDOVA

Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit pe tot parcursul intervalului cu medii ale maximelor ce se vor situa între -2 și 1 grad, exceptând zilele de 26 și 27 noiembrie, când vor fi în medie valori diurne până în jurul valorii de 4 grade. Media minimelor termice va fi cuprinsă între -4 și -1 grad în nopțile din perioadele 20 – 22 și 26 – 29 noiembrie, iar în rest se vor situa în general între -8 și -6 grade, local chiar și sub pragul gerului în nopțile de 23 și 24 de grade.

Se vor semnala precipitații însemnate cantitativ în ziua de 19 noiembrie și slabe cantitativ în 20, 21, 27 și 28 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

LA MUNTE

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între -4 și 0 grade, exceptând perioada 24 – 27 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 3…4 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, iar în ultimele nopți spre -10…-8 grade.

Vor fi precipitații moderate cantitativ în 19 noiembrie și slabe în zilele de 20 și 21 noiembrie, dar și în perioada 26 – 29 noiembrie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE