METEO: Cum va fi VREMEA până pe 19 iulie în regiunea Moldovei și la munte

Articolul continuă după anunț

Un regim termic canicular, cu temperaturi maxime ce pot depăşi chiar şi 33 de grade Celsius, se va înregistra în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia în perioada 6 – 19 iulie, în timp ce în restul regiunilor vor exista alternanţe termice, iar probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată pe parcursul zilei de 7 iulie, precum şi după data de 12 iulie.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 6 – 19 iulie

MOLDOVA

În data de 7 iulie în jumătatea de nord, iar în zilele de 8 şi 9 iulie în mare parte a regiunii, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normal, local chiar mai mici decât acestea, cu maxime în medie de 22…27 de grade şi minime de 11…13 grade.

Apoi, vremea va fi în încălzire, astfel că în jurul datei de 11 iulie va deveni călduroasă, local caniculară în sud, cu valori la amiază, în medie, de 30…33 de grade, iar noaptea de 16…18 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică alternanţe de zile mai călduroase cu perioade în care valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale (respectiv 27…29 de grade).

Vor fi averse pe arii mai extinse în data de 7 iulie, apoi probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată în perioada 12 – 16 iulie.

LA MUNTE

Vremea caldă va predomina pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, media maximelor termice urmând a fi de 18…22 de grade, iar a minimelor de 8…14 grade. Vor fi şi scurte perioade de vreme răcoroasă (chiar rece dimineaţa şi noaptea), în zilele de 8 şi 9 iulie şi, posibil, 14 – 15 iulie.

În intervalele 6 – 7 iulie şi 12 – 15 iulie, probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică local accentuată va fi mai ridicată.