METEO: Cum va fi VREMEA până pe 19 ianuarie

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile sunt plăcute. În intervalul 6-19 ianuarie, temperaturile vor fi, pe alocuri, chiar și de 14 grade, specifice mai degrabă începutului de primăvară decât mijlocului iernii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 6 – 19 IANUARIE 2020

MOLDOVA

La începutul intervalului de prognoză media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar din data de 8 ianuarie se estimează o creștere a temperaturii aerului, spre valori medii diurne de 6 grade în data de 10 ianuarie, iar până la sfârșitul intervalului de referință variațiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale maximelor de 3…5 grade.

Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, mai puțin în primele trei nopți, când vor fi spre medii de -7…-6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului

LA MUNTE

În zonele montane, valorile termice diurne vor fi în creștere, de la -8 grade în prima zi a intervalului de referință, până spre 4 grade în ziua de 10 ianuarie.

În restul intervalului de prognoză, maximele, deși cu ușoare variații, vor fi cuprinse între 0 și 2 grade, în medie regională.

Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de referință și se vor situa în medie între -7 și -4 grade, exceptând primele trei nopți, când acestea se vor situa și sub pragul de ger, în medie între -12 și -8 grade.

Trecător vor fi condiții pentru precipitații în prima zi și în intervalul 09-12 ianuarie, în rest regimul pluviometric va fi deficitar.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE