METEO: Cum va fi VREMEA până pe 19 decembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 6 – 19 DECEMBRIE 2021

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire, ce va cuprinde treptat întreaga regiune, astfel că în zilele de 8 și 9 decembrie, valorile termice diurne vor fi ușor negative, la o medie de -1…0 grade, iar temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -6 grade.

Spre finalul săptămânii se va încălzi, media estimată pentru temperaturile maxime, urmând să atingă 5…7 grade, iar a celor minime va ajunge la 1…2 grade.

Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 3…4 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -2…0 grade, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități de apă însemnate. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 decembrie.

LA MUNTE

Temperatura va fi în scădere treptată în primele zile, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade și minime de -8…-6 grade.

După această zi rece, se va reveni la o medie ușor pozitivă a temperaturilor maxime de 1…2 grade, ce se va menține până în 14 decembrie, iar până spre finalul celei de-a două decade va scădea spre -1…0 grade.

O evoluție asemănătoare o vor avea și valorile termice minime, ce vor prezenta o medie de -4…-2 grade în perioada 10 – 14 decembrie, apoi vor scădea ușor până spre -6 grade.

Vor cădea precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 și 7 decembrie). Local și temporar, se vor semnala precipitații și în perioada 9 – 13 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI