METEO: Cum va fi VREMEA până pe 19 aprilie

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme, în general, frumoasă la nivelul întregii ţări, şi doar pe durata următoarelor trei zile valorile termice vor fi în scădere, mai ales pe timpul nopţilor şi în cursul dimineţilor.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 6 – 19 aprilie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MOLDOVA

n primele 3 zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de 0 grade și maxime în creștere ușoară spre 16 grade.

Ulterior, vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel încât pe 12 și 13 aprilie, când se vor înregistra valorile termice cele mai ridicate, maximele vor fi, în medie, în jurul a 21 de grade și minimele vor ajunge la o medie de 6…7 grade.

După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori normale, cu media temperaturilor maxime în jurul a 16 grade, iar a minimelor de 4…5 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi deficitar, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 13-17 aprilie.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 10…11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1…2 grade.

Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11-13 aprilie.

După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de -1…0 grade.

Se estimează precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 13-18 aprilie.

PUBLICITATE