METEO: Cum va fi VREMEA până pe 18 noiembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea începe să se schimbe. Temperaturile scad, iar în următoarele zile vom avea parte de ceaţă şi noaptea chiar de burniţă, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 5 – 18 noiembrie, publicată astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  5 – 18 noiembrie 2018

MOLDOVA

În prima săptămână din intervalul de prognoză, temperatura aerului va fi în general în scădere, de la o zi la alta și de la o noapte la alta. În medie, valorile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 8 grade. Pe parcursul săptămânii a doua, vremea se va încălzi până în data de 13 noiembrie, apoi se va răci, iar media de temperatură va fi de 10….15 grade la valorile maxime și de 3….5 grade la minime.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în perioada 6-7 noiembrie și după data de 11 noiembrie.

LA MUNTE

Temperatura aerului va fi, în general, în scădere, în intervalul de prognoză, însă majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze vor fi peste cele normale ale perioadei. În prima săptămână, în medie, maximele se vor încadra între 8 și 14 grade și minimele între 1 și 6 grade. În cea de a doua săptămână, vremea se va răcori, astfel că la finalul său media maximelor va coborî până în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor spre -2 grade.

Vor fi condiții pentru precipitații slabe, în principal, după data de 11 noiembrie, cu probabilitate mai mare de semnalare a acestora la sfârșitul perioadei de referință.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE