METEO: Cum va fi VREMEA până pe 18 iulie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 5 – 18 IULIE 2021

MOLDOVA

Valorile diurne vor fi în creștere până la începutul celei de-a doua săptămâni (13 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar maximele vor avea media de 32…33 de grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 29 de grade.

Temperaturile minime vor avea variații pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 14 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datelor de 10 și 17 iulie.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

LA MUNTE

Variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menținându-se caldă mai ales în intervalul 7-14 iulie, când media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade.

Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie de 19…20 de grade.

Temperaturile minime vor avea variații ușoare pe parcursul celor două săptămâni, iar media acestora va oscila între 11 și 13 grade.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 5-8 iulie, dar mai ales după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE