METEO: Cum va fi VREMEA până pe 18 august

Vremea va fi într-un proces de încălzire până pe 8 august, când se vor înregistra temperaturi în jur de 30 de grade Celsius, dar şi averse, după care temperaturile vor scădea în următoarele două zile pentru ca ulterior să urce iar, conform prognozei pe două săptămâni. Probabilitatea apariţiei ploilor creşte după data de 13 august.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  5 – 18 august 2019

MOLDOVA

Până în data de 8 august, vremea se va încălzi. Astfel, media maximelor va fi în creștere de la 25 de grade, la 33 de grade, iar cea a minimelor de la 13 grade, până la 18 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere spre medii ale maximelor de 28 de grade și ale minimelor, de 15 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra din nou maxime, în medie, de 33 de grade și minime de 17…18 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 27…28 de grade și ale minimelor în jurul a 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul datei de 9 august și spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

În general, media valorilor termice maxime va avea variații între 18 și 23 grade, iar a minimelor între 8 și 13 grade.

Vor fi intervale cu averse aproape în fiecare zi, dar mai frecvente vor fi în jurul zilei de vineri, 9 august și după data de 13 august.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE