METEO: Cum va fi VREMEA până pe 17 octombrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 4 – 17 OCTOMBRIE 2021

MOLDOVA

Vremea va fi în răcire, de la valori apropiate de cele normale în această perioadă din an în primele zile (maxime termice de 16….19 grade şi minime de 4…8 grade) la temperaturi mai mici decât cele climatologic specifice, astfel că în intervalul 8 – 10 octombrie cele diurne vor fi de 10…13 grade, iar cele nocturne de 2…6 grade, mediat regional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ulterior, valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi în creştere uşoară şi se vor situa în general în jurul celor obişnuite la mijlocul lunii octombrie, cu un ecart mediu al maximelor de 15…18 grade şi al minimelor de 4…7 grade.

Regimul pluviometric va continua să fie deficitar, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată în jurul datei de 8 octombrie, mai ales în sudul regiunii, iar pe alocuri ploi în general slabe vor fi posibile în unele zile din a doua săptămână.

LA MUNTE

În debutul perioadei, valorile termice vor fi apropiate de cele normale în prima decadă de octombrie (în medie maxime de 11…15 grade şi minime de 2…7 grade, cu valori mai scăzute la peste 1700 m altitudine, unde noaptea vor fi negative).

Între 7 şi 10 octombrie vremea va fi rece, cu un ecart termic mediu diurn de 4…10 grade şi nocturn de -4…4 grade.

Ulterior, temperaturile  -cu precădere cele diurne – vor fi în creştere uşoară şi se vor situa în jurul celor climatologic specifice periodei din an.

Probabilitatea pentru precipitaţii locale va fi mai ridicată în perioada 7 – 9 octombrie cu precădere în masivele meridionale (unde la peste 1700 m altitudine vor fi temporar şi ninsori sau lapoviţă), precum şi în unele zile din cea de a doua săptămână.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE