Meteo: Cum va fi VREMEA până pe 17 martie. Se va încălzi considerabil

Vremea se va încălzi considerabil, iar pe durata următoarelor două săptămâni valorile termice vor ajunge şi la 21 de grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor fi slabe şi prezente în special pe 5 martie şi trecător între 8 şi 17 martie, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 4 – 17 martie.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  4 – 17 martie 2019

MOLDOVA

În perioada 4 – 7 martie va fi cald, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 12…16 grade, urmând ca în zilele de 8 și 9 martie vremea să devină deosebit de caldă, astfel încât media maximelor termice va ajunge spre 18…20 de grade. Apoi maximele vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10 grade, în perioada 12 – 17 martie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 8 – 12 martie, când se va situa în jurul valorii de 4 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vor fi precipitații slabe în intervalul 11 – 17 martie, dar trecător și pe 6 martie.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va fi în scădere de la 6 grade, în data de 4 martie, spre 2 grade, în zilele de 5 și 6 martie, dar ulterior vremea se va încălzi și va deveni caldă în perioada 7 – 9 martie, când se vor înregistra maxime medii de 7…10 grade. Apoi maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii 0…2 grade în perioada 12 – 17 martie. Media temperaturilor minime se va situa în general între -6 și -4 grade, exceptând noaptea de 5 martie, dar și nopțile din perioada 8 – 12 martie, când media lor va fi de -2…2 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 9 – 17 martie, pe arii mai extinse în zilele de 11, 12 și 13 martie, dar trecător și în jurul datei de 5 martie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE